"Zhen Hua" Soja - "de gouden boon"

De gouden boon noemden de Chinezen haar 5000 jaar geleden al. De sojaboon bevat naast isoflavonen ook protease inhibitoren, saponinen, proteaseremmers en phytosterolen. Deze stoffen behoren tot de secundaire plantenstoffen en hebben sterke anti-oxidante eigenschappen. Epidemiologie toont aan dat bepaalde kankeraandoeningen in Azië zeldzamer zijn dan in het Westen (zie verder op deze pagina de grafiek uit 2008 van het "International Agency for Research on Cancer").  

Soja (de sojaboon) is een van de basisvoedingsmiddelen in Azië. De gemiddelde dagelijkse consumptie van isoflavonen in sojabonen in Azië is hoger dan dat in westerse landen. 

Voor een optimale opname van deze actieve stoffen uit de sojaboon, zijn er meerdere bacteriën nodig die de meeste mensen in het Westen van nature uit niet hebben in hun darmflora. Door het fermenteren van de sojabonen krijgen we een product dat door Westerlingen wel beter wordt opgenomen.

 

De belangrijkste componenten van soja

In 1992 investeerde het Amerikaanse National Cancer Institute (NCI) in eerste instantie 20 miljoen dollar en vervolgens nog eens 2,7 miljoen dollar in het onderzoek naar sojabonen. De studies en resultaten werden in het tijdschrift van het NCI gepubliceerd (Journal of the National Cancer Institute - The role of Soy in Reducing Risk of Cancer).

Isoflavonen (equol) in het centrum van de belangstelling
  • De belangrijkste isoflavonen zijn: genisteïne, glycitine en daidzeïne.
  • Isoflavonen zijn hormoonachtige secundaire plantbestanddelen. Ze behoren tot de groep der bioflavonoïden en zijn meer algemeen bekend als fyto-oestrogenen.
  • Isoflavonen zijn heterocyclische fenolen en geen steroïden. De fenolring stelt hen in staat om aan oestrogeenreceptoren te binden.
  • Isoflavonen zijn hierdoor natuurlijke fyto-SERMS (selectieve oestrogeenreceptormodulatoren).

 

PraëCell®UW DAGELIJKSE DOSIS GEFERMENTEERDE SOJA

De voor PraëCell® gebruikte sojabonen worden op een hoogte van 1.600 meter verbouwd in het noorden van China en rijpen langer dan normaal. Het doel is een aantal stoffen in hoge concentratie in ons eindproduct te krijgen. Het speciale fermentatieproces “Zhen Hua” is gepatenteerd en zo verkrijgen we een optimale bio beschikbare vorm. 

Het eerste product dat op de markt werd gebracht (in 2006), waren flesjes met het geconcentreerd fermentatieproduct. Omwille van de kleur en de geur was dit voor heel wat mensen vies om te drinken. Daarom is HSN de Zhen Hua in poedervorm gaan maken en is het nu in capsules te koop. 

Iedere oogst wordt gemeten (d.m.v. fotometrie). De gefermenteerde soja wordt in Zwitserland tot een eindprodukt verwerkt d.m.v. droogvriezen (lyofilisatie). Het eindproduct is gestandaardiseerd, wat uitzonderlijk is voor een natuurproduct. Gefermenteerde soja ondersteunt de normale werking van het immuunsysteem.

PraëCell® is gluten- en lactosevrij. Niet gebruiken bij soja-intolerantie of bij een allergie voor gist en soja-eiwitten. Bevat geen suiker en is niet-genetisch gemanipuleerd.

SOJAEXTRACT VAN UITERST HOGE CONCENTRATIE

Health, Science & Nutrition nv gebruikt voor PraëCell uitsluitend sojabonen, met certificaat, die volgens een uniek procedé van Zhen Hua worden gefermenteerd. De unieke sojabonen zijn afkomstig uit een zorgvuldig geselecteerd gebied in het noorden van China, op 1.600 meter hoogte. De bodem is er ideaal voor de teelt van sojabonen met een hoge concentratie aan de gunstige isoflavonen. Bovendien blijft tijdens de fermentatie de soja twee maanden lang extra rijpen. Dat leidt tot een uitzonderlijk hoog gehalte aan voedingsstoffen voor een sterker immuunsysteem.

Meer sojaproducten eten lijkt dus een mogelijke oplossing om gezonder te blijven. Maar jammer genoeg neemt de meerderheid van de niet-Aziatische bevolking de heilzame bestanddelen van soja (equol) niet via de spijsvertering op. Dat komt omdat het hen aan de juiste bacteriën in de darmflora ontbreekt. Daarom kunnen deze mensen soja niet omzetten in een verteerbare vorm. 
Meer sojaproducten eten lijkt dus een mogelijke oplossing om gezonder te blijven. Maar jammer genoeg neemt de meerderheid van de niet-Aziatische bevolking de heilzame bestanddelen van soja (equol) niet via de spijsvertering op. Dat komt omdat het hen aan de juiste bacteriën in de darmflora ontbreekt. Daarom kunnen deze mensen soja niet omzetten in een verteerbare vorm. 
Meer sojaproducten eten lijkt dus een mogelijke oplossing om gezonder te blijven. Maar jammer genoeg neemt de meerderheid van de niet-Aziatische bevolking de heilzame bestanddelen van soja (equol) niet via de spijsvertering op. Dat komt omdat het hen aan de juiste bacteriën in de darmflora ontbreekt. Daarom kunnen deze mensen soja niet omzetten in een verteerbare vorm. 

Hoe sterk is uw immuunsysteem?

Een goede gezondheid staat of valt met een sterk immuunsysteem. Want in elk menselijk lichaam speelt zich een strijd af tussen schadelijke indringers, zoals bacteriën, virussen en schimmels, en het verdedigende immuun- of afweersysteem. Voor die strijd heeft het menselijk lichaam nood aan voldoende hoeveelheden natuurlijke vitamines, spoorelementen en mineralen. Nochtans nemen we doorgaans te weinig natuurlijke vitamines, spoorelementen en mineralen op via onze dagelijkse voeding. Dat komt onder meer door: 

» de zware druk in het professionele leven of privéleven (stress)

» de toename van fastfood en kant-en-klare maaltijden in ons dieet (een gebrek aan verse groente en fruit)

» de vergrijzing (meer chronische ziektes en een minder efficiënte opname van voedingsstoffen)

» de verhoging van de hoeveelheid zware metalen in de bodem (waardoor planten te weinig voeding krijgen)

 Als ons immuunsysteem in kracht afneemt, worden we sneller ziek.

GEBRUIK VAN GEFERMENTEERDE SOJA

Alvorens Health, Science & Nutrition nv (HSN) producten op de markt brengt, moeten deze voldoen aan strenge wetenschappelijke criteria. Daarom is het essentieel om aan de hand van wetenschappelijke studies de doeltreffendheid en veiligheid van de producten te kunnen bewijzen in verschillende indicaties. Zo geldt het ook voor de producten op basis van gefermenteerde soja.

De medische wereld stelt het bijzonder op prijs dat de firma Health Science & Nutrition nv zelf vragende partij is voor grondig wetenschappelijk onderzoek naar isoflavonen (equol).

Het uitgangspunt om deze studies aan te vatten is dat het reeds overvloedig gedocumenteerd werd dat mediterrane en Aziatische diëten gezonder zijn dan de onze, en dat diezelfde positieve impact gegenereerd kan worden door middel van de juiste supplementen. 

Onderstaande grafiek (2008) van de International Agency for Research on Cancer toont de incidentie van prostaatkanker in het Oosten (Azië) en het Westen (Europa en Amerika). 1)

 

 

1) Grafiek :  Incidence and mortality of prostate cancer in the world - International Agency for Research on Cancer (2008)

Een uniek en gepatenteerd product op basis van gefermenteerde soja

Bestel nu!

Slechts 1 € / dag.
Bestel Nu !

 

Wist u dat

  • Prostaatkanker de meest voorkomende kanker bij mannen is.
  • Ook vrouwen de voordelen van gefermenteerde soja ondervinden.

 


PraëCell - 2 maand

1.11€/dag

60 capsules
5,30€ transportkosten
67€

PraëCell - 6 maanden

1.05€/dag

180 capsules
Gratis transport
191€